Butikken Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Hoka terrengløpesko

Ideen til Hoka terrengsko ble født på vei ned Etna på Sicilia, hvor den vulkanske sanden gjorde det skånsomt å løpe utfor. Kunne en sko med tilsvarende demping gjøre det mulig å løpe både raskere og mer skånsomt i krevende teknisk terreng?

Fart og komfort i terrenget

Da Hoka lanserte sine første terrengsko var de tydelig inspirert av andre idretter. Terrengsykler hadde fått bedre fremkommelighet i teknisk terreng takket være større hjul og mer demping. Vinterstid hadde bredere freerideski gitt økt flyt i puddersnøen. Hoka tok denne tankegangen over til løping i jakten på fart og komfort ned stupbratte fjellsider.

Hvilken Hoka terrengsko er riktig for deg?

Varierte joggeturer, ultraløp eller gåturer i skog og mark? Våre ansatte er glade i å løpe og bruker mye tid i fjellet. Her får du vår anbefaling av ulike Hoka terrengsko:

  • Hoka Challenger er en allroundmodell for asfalt, grus og fine stier. Dempingen minner om Clifton, men sålen til Challenger har bedre grep.
  • Til konkurranser og hurtige turer i enklere terreng er Tecton den raskeste skoen. Med karbonplate i sålen får du responsen fra de raskeste asfaltmodellene pakket inn i en terrengsko.
  • Skal du tilbakelegge mange kilometer på sti og i tøft terreng? Da er Speedgoat modellen du bør se på. Dempingen skåner beina i bratte utforbakker, tåpartiet er godt beskyttet og yttersåle fra Vibram sikrer grep på sleipt underlag.
  • Ute etter en tursko med dempingen og smidigheten til en løpesko? Sjekk ut Speedgoat med Gore-Tex membran og høyere ankel.

Hoka terrengsko i verdens hardeste fjelløp

Hoka-grunnleggerne, Jean-Luc Diard og Nicolas Mermoud, tok med seg sin første Hoka terrengsko til det legendariske fjelløpet UTMB Mont Blanc. 170 kilometer og nærmere 10.000 høydemeter i teknisk terreng ville bli den ultimate testen for Hoka-skoene. Fjelløperne snørte på seg skoene og tok Hoka til sitt bryst. Dette var skoen for uanstrengt løping i bratt og teknisk terreng.

I dag er Hoka en av hovedsponsorene til UTMB løpene. I tillegg er Hoka terrengsko, som Speedgoat og Tecton X, et fast innslag på pallen i det sagnomsuste fjelløpet.

Filter
Sorter etter
Vis per side